Now Reading
Viata Culturala nr. 3-4 (202-203) / martie – aprilie 2020

CĂRȚI:

Gheorghe Glodeanu, Între real și imaginar. Incursiuni în proza fantastică franceză din secolul al XIX-lea, Editura Școala Ardeleană / Eikon, Cluj-Napoca, 2020;

Adrian Țion, Ape salmastre, roman, Asociația Casa Cărții de Știință, Cluj-Napoca, 2020;

Mircea Petean, Mai vorbim. Alte poeme ligure, Editura Limes, Florești, 2020;

Teofil Răchițeanu, Picătura deșartă a gloriei / La vana goccia della gloria, versuri, traducere în limba italiană de Livia Mărcan, Editura Limes, Florești, 2020;

Milian Oros, Femeia din vis. Întoarcerea în timp, roman, Editura Enesis, Baia Mare, 2019;

Doru I. Pop, Infinit după infinit, eseuri, Baia Mare, 2019;

Grigorie M. Croitoru, Misterele pădurii Ruginoasa, proză, Editura Școala Ardeleană, Cluj-Napoca, 2020;

Mihai Octavian Ioana, Teatru, Editura Autograf MJM, Craiova, 2019.

REVISTE:

• „România literară”, nr. 10, 11, 12, 13, 14, 15 / martie, aprilie 2020, București;

• „Orizont”, nr. 3 / martie 2020, Timișoara;

• „Tribuna”, nr. 421, 422 / martie, aprilie 2020, Cluj-Napoca;

• „Caiete Silvane”, nr. 4 / aprilie 2020, Zalău;

• „Ateneu”, nr. 3 / martie 2020, Bacău;

• „Actualitatea literară”, nr. 2 / februarie 2020, Lugoj;

• „Acolada”, nr. 2 / februarie 2020, Satu Mare;

• „Bibliotheca Septentrionalis”, nr. 2 / decembrie 2019, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, Baia Mare;

• „Cronica Satului Desești”, nr. 13 / aprilie 2020, Baia Mare;

• „Litere”, nr. 2 / februarie 2020, Târgoviște;

• „Izvoare Codrene”, nr. 18-19 / 2020, Baia Mare.

LA MULȚI ANI, „LUMINĂ LINĂ”!

„Lumină lină. Gracious Light”, revistă de spiritualitate și cultură românească / Review of Romanian Spirituality and Culture, membră a Asociației Publicațiilor Literare și a Editurilor din România – APLER, realizată la New York, sub grija și munca directă a pr. prof. univ. dr. Theodor Damian, împlinește 25 de ani de apariție.

Theodor Damian este o personalitate de excepție a neamului românesc, teolog, doctor în teologie și doctor în fiolosofie, poet, eseist, remarcabil om de cultură și spiritualitate, enciclopedist și povățuitor, sprijinitor al românilor din America și de pretutindeni.

„Lumină lină” este publicată în format carte, în condiții grafice de înaltă ținută profesională, corespunzătoare cu aspirațiile și cu interesul pentru spiritualitatea și cultura românească autentică manifestate în comunitatea din SUA și de pretutindeni. Revista a fost menționată, recenzată, prezentată în numeroase reviste din țară și din străinătate. Producția editorială reflectată în paginile revistei „Lumină lină” nu este ruptă de aceea care se desfășoară în România. Dimpotrivă, revista este direct implicată în orizontul cultural româno-american, iar mișcarea teologică, publicistică și culturală din țară este viu interesată să cunoască opiniile, impresiile și judecățile de valoare ale românilor de pretutindeni. Revista este distribuită în SUA, România, Moldova, Ucraina, Rusia, Canada, Austria, Germania,
Belgia, Olanda, Italia, Franța, Elveția, Spania, Suedia, Norvegia, Danemarca, Grecia, Cipru, Serbia, Ungaria, Israel, Australia.

Conducerea revistei „Lumină lină”, prin prof. univ. dr. Theodor Damian, este pe cale să realizeze întâmpinări de proiecte concrete către Academia Română, Uniunea Scriitorilor din România, Academia Oamenilor de Știință, universități, alte instituții și organizații, care să valorifice arhivele și documentele neprețuite, oportunitățile de nețărmuit interes de a sistematiza, studia, interpreta și înscrie în istoria culturii României aspecte referitoare la literatura, cultura, spiritualitatea și realizările oamenilor români remarcabili, de anvergură mondială, care de-a lungul timpului au avut și au contribuții excepționale în SUA, la cultura și spiritualitatea internațională (de exemplu, Fondul documentar „George Alexe” de la Detroit, cu vechime și cronologie de peste o sută de ani, manuscrise și scrisori inedite aparținând lui Mircea Eliade, Anania Bartolomeu ș.a.)

Cu prilejul prezenței colegului nostru Gheorghe Pârja la sediul revistei din New York, a avut loc ceremonia înfrățirii dintre cele două publicații, „Nord Literar” și „Lumină lină”. Scriitorul Theodor Damian este colaborator al revistei noastre.

La mulți ani, „Lumină lină”! (S.H.)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Nord Literar.

Scroll To Top